AKADEMIJA PEKE Prešerna pojedina 9.2.25

Ananas na žaru

Delite s prijatelji

0-Ananas na žaru

  • Skupaj:45 min
  • Čas priprave:35 min
  • Čas peke:10 min
  • Način peke: direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 12 oseb
  • 1 sveži ananas
  • 1 čajna žlička medu
  • 3 žlice masla
  • 5 kapljic tabaska
  • 1 ščepec soli

PRIPRAVA

Ananas olupite, odstranite sredico in ga narežite na 12 rezin.

Rezine položite v samozapiralno vrečko in dodajte med, tabasko, sol in tekoče maslo, ki smo ga pred raztopili v ponvi. Vrečko zaprite in dobro pretresite, da se vse sestavine porazdelijo.

Ananas marinirajte vsaj pol ure, še bolje bo, če ga pustite čez noč

Žar pripravite za direktno peko na visoki temperaturi 240 °C ter rezine pecite 2 do 3 minute na vsaki strani, da dobijo odtise rešetk.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico